torstai 12. heinäkuuta 2012

Barack Obama tunkee uniin

Olen nähnyt viimeisen parin viikon aikana kolme hyvin erilaista unta valtionpäämiehistä. En ole mikään unistaennustajaeukko, mutta oman kokemukseni mukaan unet tuovat alitajunnasta aina jotakin, tai yrittävät sanoa jotakin, mitä en päivätodellisuudessa osaa nähdä. Siksi mietinkin, miksi olen nyt nähnyt oikein unisarjan, sitä tapahtuu melko harvoin.

Yhdessä näistä unista sain kirjeen Valkoisesta talosta, jossa kerrottiin, että Barack Obama haluaa tavata minut jouluyön messussa.

Seuraavassa "kohtauksessa" on jouluaattoilta, ja minulla on yhtäkkiä kova kiire messuun. Suurin osa unesta on sitä, kun yritän päästä kirkkoon. On kaikenlaisia esteitä, esimerkiksi jokin auto pysähtyy kohdalleni ja siellä olevat ihmiset jututtavat ja jututtavat minua, enkä pääse etenemään.

Lopulta juoksen läkähdyksissä kirkkoon, olen jo vähän myöhässä. Kirkko näyttää Turun tuomiokirkolta, mutta en ole ihan varma, onko se sama kirkko kuitenkaan. Messu on jo alkanut, urut soivat, veisataan. Jopa käytävät ovat tupaten täynnä väkeä.

Yritän tunkean ihmismassan läpi, ja samassa kaksi tummiin pukeutunutta miestä tulee hakemaan minua. Toinen heistä sanoo:
- Presidentti odottaa sinua tuolla sivukappelissa.

Sivukappeli on myös melko täynnä, mutta Obama löytyy helposti. Hän ojentaa minulle paperipinkan ja sanoo:
- Olen kerännyt sinulle vähän materiaaleja, joista saattaa olla hyötyä.

Otan paperit, minulle tulee kiire pois. Lähden ulos ja kävelen kirkon lumisia portaita. Herään tunteeseen, että jalat ovat kastuneet. Todellisuudessa jalat ovat kylmät, vaikka tämä uni tapahtuikin hellejaksolla.

Hassua tässä unessa oli se, että jouluyö tunkee alitajuntaan heinäkuun helteessä. Samoin tietysti tuo, että mitä ihmettä Obama tekee alitajunnassani. :)

2 kommenttia:

  1. Ei mikään ihme että niin monet kirjoittajat sanovat saavansa ideoita unistaan. Tuossahan on jo vaikka mitä aineksia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Dee. Olin juuri miettimässä, että pitäisiköhän väsätä tänne pieni kyhäelmä, joka perustuu yhteen toiseen uneeni. Se on kyllä aika hämärä juttu, mutta ehkä tästä kommentistasi rohkaistuneena kirjoitan sen silti vielä tänään. :)

    VastaaPoista