sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Koti

http://runoruno.vuodatus.net/blog/3054957/223-haaste/

Seinät ja lämpö,
katto
ja kattoikkuna olisi kiva.

Nettiyhteys, josta aukeavat
maailmat,
vaikka itse en jaksaisi muuta
kuin rakennella seiniä.

Sänky
tarpeeksi mukava
ja valaisin.
Vieressä pino kirjoja.

Ihmisiä,
joskus vain netin kautta
on ihan jees.
Kunhan useimmiten
luona on joku.

* * *

Viime viikkoina en ole saanut kirjoitettua niin paljon kuin haluaisin. Se ei suinkaan johdu aiheiden puutteesta, vaan aikapulasta ja siitä, että syksyllä nukuttaa. Olen kirjoitellut ajatuksia ranskalaisin viivoin omaan "idealaariini", etteivät vallan katoa. Nolointa on, etten ole jaksanut kirjoittaa edes sähköposteja, joiden ei pitäisi viedä paljonkaan energiaa.

Se harmittaa myös, että olen nähnyt joitakin vahvoja unia, joita en muista enää, koska en muistanut heti kirjoittaa niitä ylös. Viime viikolla näin kuitenkin unta, jossa olin kivisen, mutta kirkasvetisen puron rannassa. Joki oli leveä eikä vastarantaa edes näkynyt. Yhtäkkiä paikalle tuli vanha kiinalaisnainen noin 5-vuotias tyttö selässään. Kysyin häneltä, eikö joki ole liian syvä ylitettäväksi. Hän vastasi, ettei tiedä, pääseekö toiselle puolelle, mutta hän aikoo silti yrittää. Heräsin tunteeseen, jossa ihailin hänen uhkarohkeuttaan.

2 kommenttia:

  1. uni rohkaisee sinua ylittämään oman jokesi.. Ole rohkea. Runo on ihan realistinen. Monelle hyvin tosi. Aina kaipaamme kotiin kuitenkin sen jonkun elävän ihmisen. Nettikamut ei lopulta riitä..
    onkohan jonkun railon takana ihminen, joka odottaa sinua, yhteyden ottoa..

    VastaaPoista
  2. Kyllähän tuo uni tietysti vahvan symbolinen on. Siinä on myös sellaisia kiinalaisen kansantarun elementtejä. En ole yhtään varma, kantavatko omat tutkimus- ja kirjoittamisideani, ja sitä tuo varmasti heijastelee.

    Hauskaa, että mainitsit joen takana odottavan ihmisen. Minulla on oikeastaan kaksikin ihmistä, joita luultavasti lähestyn tulevaisuudessa tärkeiden asioiden merkeissä, mutta vielä pitää vähän fundeerata, miten sen tekisin.

    VastaaPoista