keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Tekniikan ihmeitä (Miia ja Tomáš osa 22)

Kun asunnon ovi kolahti Matejn perässä kiinni, Miia hiipi keittiöön. Hän odotti näkevänsä pelkistetyn ja vähän sotkuisen keittiön, mutta kaikki olikin putipuhdasta ja työtasoilla oli monenlaisia keittiötyökaluja ja laitteita. Tässä keittiössä laitettiin selvästikin ruokaa, ei vain lämmitelty eineksiä.

Miia ei uskaltanut koskea keittiössä mihinkään, joten hän meni takaisin Tomášin huoneeseen. Siellä ei ollut yhtä siistiä kuin keittiössä, joten hän päätteli keittiön olevan Matejn valtakuntaa. Hänen oli pakko kurkistaa toiseen makuuhuoneeseen ja huomasi arvailunsa oikeaksi. Huone oli siisti ja hyllyssä oli pitkä rivi keittokirjoja. Kynnyksen yli hän ei kuitenkaan astunut.

Hän palasi Tomášin huoneeseen ja äkkäsi kirjoituspöydällä paksun nipun valokopioita. Ne olivat levällään, ikään kuin Tomáš olisi hetki sitten niitä selaillut ja heittänyt ensimmäiselle näkemälleen vaakatasolle pinnalle. Miia poimi pinkan, suurin osa papereista oli täynnä konekirjoitettua tekstiä. Dokumenttia tai dokumentteja oli kirjoitettu monenlaisilla kirjoituskoneilla, osasta taisi olla mustekin jo loppu, joten lukeminen oli hankalaa. Kieli vaihteli englannin ja saksan välillä. Hetkittäin Miia pystyi lukemaan, mutta erityisesti himmeällä kirjoitettu saksan kieli oli hankalaa. Kyseessä oli oikeudenkäyntipöytäkirja, sen verran hänkin ymmärsi.

Miia luki ja luki, hän ei antanut vaikeiden sanojen häiritä, kieli kantoi tekstiä ja jollakin mystisellä tasolla hän ymmärsi kaiken, vaikkei aina ymmärtänytkään kaikkea. Hänen pulssinsa löi tiuhaan ja kädet hikosivat. Doktor Rybářin nimi toistui toistumistaan pöytäkirjan sivuilla.

Onnekseen Miia havahtui, kun ovi taas kolahti. Hän asetteli pinkan takaisin pöydälle, kädet vapisivat ja hän toivoi, että ne jäisivät suurin piirtein saman näköiseen kasaan kuin missä olivat olleetkin. Matej oli purkamassa kahta Albertin kassia, täynnä kasviksia, lihaa, leikkeleitä ja juustoja. Oli myös marjoja ja hedelmiä. Pian Miia pääsi seuraamaan Matejn ruuanlaittoa, joka oli tyyliltään hyvin tekniikkapainotteista.

http://leelia.vuodatus.net/blog/2956896/261-tekniikan-ihmeita/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti