keskiviikko 28. elokuuta 2013

Verkostojen muodostaminen (tehtävä 4.1)

1. Tavoitteet

Haluaisin olla läsnä sosiaalisessa mediassa lähinnä kahdesta syystä:

1) Tiedottaakseni omasta tutkimuksestani
2) Seuratakseni alan keskustelua

2. Itselleni mahdollisesti sopiva palvelu

Olen tällä hetkellä kahden vaiheilla. Teen kirjetutkimusta (olen kirjoittamisen tutkimuksen tohtorikoulutettava) ja tässä ovat keskeisiä sekä kirjeiden kertomat tarinat että henkilöt, jotka kirjeitä ovat lähettäneet. Jo noin vuosi sitten sain vinkin, että tutkimuksen ja myös samalla syntyvän historiallisen romaanin syntyprosessin tiedottamiseen voisi käyttää Facebookia.

Nyt tämän kurssin aikana olen ruvennut jopa miettimään, olisiko Twitteri myös harkitseminsen arvoinen media. En ole koskaan käyttänyt Twitteriä, joten en tiedä, miten tiivistä aktiivisuutta se vaatisi. Monet käyttäjät näyttäisivät twiittailevan aika usein.

3. Toiminnan suunnittelua

Ihanteellista olisi, jos voisin luoda mahdollisimman kiinnostavan profiilin tutkimushankkeelleni. Toivoisin saavani siihen narratiivisen otteen, se voisi toimia jonkinlaisena paralleeliteoksena varsinaiselle työlleni. Voisin käyttää kuvia, sitaatteja, omia ajatuksiani matkan varrelta, tietysti myös ns. kovaa dataa, eli tuloksia ja tietoa hankkeen etenemisestä

Myös henkilöille ja henkilöhahmoille voisi antaa oman äänensä, jotta ne tulisivat potentiaalisille lukijoille ja tutkimuksestani kiinnostuneille tutuiksi jo vähän etukäteen. Tämä vaatiikin jo hiukan enemmän työtä kuin mitä yhden syksyn aikana ehtii tehdä. Olen tällä viikolla asiaa pohtinut ja miettinyt, että siinä vaiheessa, kun tutkimus on siirtyyt keskivaiheeseen ja/tai romaanikäsikirjoituksesta on ensimmäinen versio kirjoitettuna, voisin alkaa luoda hahmoista versioita sosiaaliseen mediaan.

Suunnittelutyöstä, vaikkakin tällä hetkellä vasta pään sisällä ja kirjoitusprosessin kautta tapahtuvassa, on paljonkin hyötyä. Suunnitteleminen on saanut minut miettimään tutkimuksen aikataulua ja sitä, voisinko jo piankin vain lähteä rohkeasti mukaan omaa osaamista jakamaan. Olenhan sentään kirjoittanut yhden artikkelin ja toista olen juuri työstämässä, ehkä niistä voisi tavalla tai toisella lähteä matkaan. Juuri tällä hetkellä vain minulla on prosessi käynnissä, harkitsen ja mietin näitä asioita, etsin suuntaa enkä yhtään tiedä, mihin suuntaan kompassineula kääntyy.

 

 

2 kommenttia:

  1. Ideat konkreettisista toimista kuulostavat todella hyviltä! Tuli mieleeni, että sinulle tuon kirjaprojektin oheen sopiva julkaisualusta voisi olla myös Tumblr. Se on blogialusta, mutta sille rakennetuissa blogeissa on tyypillisesti hieman lyhyempiä postauksia, esim. yksi kuva, lyhyitä tekstejä jne. Siinä on myös samankaltaista toiminnallisuutta kuin Twitterissä (toisten käyttäjien seuraaminen ja postauksista tykkääminen).

    VastaaPoista
  2. Kiitos vihjeestä, tuohon pitää tosiaankin tutustua. Kuulostaa varsin lupaavalta!

    VastaaPoista