torstai 1. syyskuuta 2011

Fantasia (Miia ja Tomáš osa 12)

Ei ole tietoa, missä vaiheessa Miia tarkkaanottaen havaitsi, ettei hänellä ollut enää päätä. Ehkä satunnainen peiliin vilkaisu Tasavallan aukion ostoskeskuksessa paljasti tämän epätavallisen tosiseikan. Kummallista oli, että pään puuttumisesta huolimatta hän pystyi yhä näkemään, kuulemaan ja aistimaan kaiken normaalisti. Mikään muu ei ollut muuttunut, ainoastaan pää oli kadonnut jossakin vaiheessa jonnekin.

- Näetkö sinä minut tosiaan, oli Tomáš kysynyt asiantilan havaittuaan.
- Kyllä, havaitsen sinut tällä tyhjällä tilalla, jossa ennen oli pää, sitä on hankala selittää.

Miia osti itselleen kullanvaalean peruukin ja kaksi hilkkaa, vihreän ja mustan. Niitä käyttämällä ei päättömyys paljastuisi ihan heti, ja kadulla voisi kulkea vähän huomiotaherättämättömämmin. Juuri kun hän oli kokeilemassa vihreää hilkkaa peruukin päälle, hän säpsähti.

Levoton uni oli vääntänyt Miian aivan sängyn reunalle, puolet päästä ja niskasta olivat melkein ilmassa. Hiki ja kierteinen peitto tukahduttivat vieläkin. Kun hän nousi ylös, oli hänen pakko kokeilla hiuksiaan ja kallonsa muotoja.

Aamukaakaota keitellessään Miia tulkitsi unen niin, että hänen olisi syytä pitää hieman taukoa keskitysleireistä ja giljotiineista.

http://leelia.vuodatus.net/blog/2956861/248-fantasia/

Kafkan patsas Prahan juutalaiskorttelin kulmalla

4 kommenttia:

 1. Kiitos kommentista, Hymyilevä eläkeläinen. :) Tässä jo pää sauhuaa seuraavaa jaksoa ajatellen. Se saa sinut ehkä kihelmöimään jännityksestä, kun en luultavasti vieläkään paljasta tarkasti, mikä Miian arkistoihin ajaa. :D

  VastaaPoista
 2. Tämähän on mukava novelli. Tai kyhhäys, kuten näin savolaisen sydäntä lämmittävästi kutsut.

  Sitäkin piti sanoa, että kiva että joku muukin kirjoittaa tiivistä juonivetoista tekstiä. En olekaan yksin maailmassa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista, Calendula. Pitääpä tutustua blogiisi ajan kanssa. Mukava kuulla, että joku muukin kirjoittaa vähän samassa tyylilajissa kuin minä. :)

  Tervetuloa lukijaksi myös, samoin tervetuloa kaikki muutkin.

  VastaaPoista